Alapítványi támogatás óvodásoknak

2018-ban kezdte meg működését a COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY. A szervezet céljai közé tartozik többek között, hogy a cégcsoport működési területén lévő oktatási intézményeket (óvodák, általános-, közép- és felsőfokú iskolák, egyetemek), művelődési, egészségügyi intézményeket, művészeti csoportokat, egészségügyi szűrővizsgálatokat, sporteseményeket, a lakosság széles rétegét érintő egyéb települési rendezvényeket támogasson.

Az alapítvány hitvallását ennél egyszerűbben is összefoglalhatjuk jelmondatával, miszerint “Nagy dolgokat nem mindenki tud tenni, de tehetünk kicsiket, nagy szeretettel”. Ennek jegyében adták át a 300.000 forint értékű adományt december 19-én a Szolnok Városi Óvodák Pöttyös Tagintézményének. Az óvodások mozgás- és érzékelésfejlesztő eszközökkel, játékokkal gazdagodhattak, melyek az intézmény remek szakemberei felügyeletével minden kisgyermek fejlődését szolgálhatják. Kívánjuk, hogy fogadják nagy szeretettel, és használják egészséggel még hosszú ideig.

Az alapítvány létrejötte óta eltelt időszakban a szervezet már hét gyermekeket segítő alapítványnak 2.080.000 forint összegben nyújtott támogatást. Egyéni befizetések, kollektívák felajánlása, szállító partnerek pénzügyi adománya sok éven át segítette az Alapítvány munkáját már eddig is. A szervezet már jogosult a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlás befogadására is. A 2020-as adóévben ezen a jogcímen 1.138.147 Ft folyt be, a 2021-es adóévben 510 személytől 2.585.745 Ft érkezett. Az alapítvány nevében köszönjük az eddigi, bármely formában érkezett felajánlásokat. Bízva abban, hogy a jövőben is átadhatunk hasonló támogatásokat intézményeknek, csoportoknak, számítunk adója 1%-ára a következő évben is.