Felújítás után ismét várja vásárlóit Békés megye „Bástyája”, a tótkomlósi Coop Szupermarket

Március 11. jeles nap a Békés megyei Tótkomlós „nagy boltja” számára. 1972-ben, többéves építkezést követően ezen a napon nyílt meg a település központi részén a korszerű Bástya Áruház, melynek kialakítására, fejlesztésére az akkori ÁFÉSZ gyakorlatilag minden rendelkezésre álló forrását rááldozta. Az áruház a Bástya nevet kapta, melyet akkor büszkén viselt is a homlokzaton. Talán nem mindenki tudja, de a 750 négyzetméternél is nagyobb eladótérrel rendelkező üzlet a kezdetekben kizárólag ruházati áruházként működött, s mint ilyen, ez volt a legnagyobb ilyen egység Békés megyében. Később az élelmiszereknek is rekesztettek le az eladótérből, majd teljes egészében élelmiszerboltként működött. A bolt a Szarvas és Vidéke ÁFÉSZ, majd Szarvas COOP Zrt. tulajdonában működött, akik sokat tettek az üzlet választékfejlesztéséért. 1995-ben nagy átalakításon esett át az üzletet, hiszen a hivatalos „Coop ruhát” is magára öltötte. 

2019 év végén a Szarvas COOP Zrt. és a COOP Szolnok cégcsoport útjai találkoztak, s a szarvasi székhelyű cég boltjainak üzemeltetését 2020 elején átvette a már 10 megyében, több mint 150 boltot üzemeltető COOP Szolnok Zrt. Alig egy év elteltével, 2021 elején a tótkomlósi szupermarket is csatlakozott a több éve futó, sikeres komplex boltmegújítási programhoz, így február 6-án ideiglenesen bezárta kapuit a vásárlók előtt. A munka persze nem állt le, sőt azon dolgozott mindenki, hogy a nagy felújításnak minél rövidebb idő alatt a végére érjenek. Az előzetes terveket tartva ez sikerült is, így a bolt születésének napján, március 11-én ismét megnyitott a komlósi és környékbeli vásárlók és érdeklődők nagy örömére.

Ahogyan 1972-ben, úgy most is nagy érdeklődés övezte a felújítás eredményét, sokan szerették volna már birtokba venni a boltot a több mint egy hónapos zárva tartás után. S, hogy mi fogadta őket? A meghirdetett nyitási időpont előtt néhány perccel a bolt egyébként is szorgos és aktív csapata meglepetés tánccal készült a vásárlóknak. A hangulat adott volt, a bolt ajtaja pedig a meglepett és a maszkok mögött is mosolygó „közönség” tapsa közepette nyílott ki. 

Elsőre talán nem is vesszük észre a részleteket, csupán azt, hogy egy kellemes, tágas, világos bolti környezetben egyszerűen jól érezzük magukat, kényelmes a bevásárlás. Ha az élmény mögé nézünk, láthatjuk, hogy számos korszerű megoldás bújik meg e mögött. Új burkolat, energiatakarékos LED-es világító panelek, melyeket hangulatvilágítással egészítettek ki, mellyel találkozhatunk a megújult, hangulatos Fornetti péksaroknál, és a fejünk fölé helyezett mennyezeti világító dekor-panelek fényében is. Természetesen újak a hűtők, és a szárazáru berendezés is. Ránézésre is megállapíthatjuk, hogy az eddig is nagy alapterületű boltban az új polcrendszer még nagyobb felületet biztosít a kibővített választéknak. A választékbővülésről a bejárat fölötti „Coop Szuper Plusz” tábla is árulkodik, mely azt üzeni, hogy a Coop jelenlegi legszélesebb, legváltozatosabb kínálata kapott helyet ebben a boltban. Tetszetős a tőke- és baromfihús pult, egy hosszú csemegepult is helyet kapott, és újdonságként mostantól hidegkonyhai finomságok is kaphatók az üzletben. A vásárlókat három modern kassza szolgálja ki, ahol a legtermészetesebb, hogy mindent teljesen érintkezésmentesen intézhetnek, fizethetnek bankkártyával, sőt mobiltelefonnal, idéntől pedig a már jól ismert Coop Klub törzsvásárlói tagság minden előnyét mobiltelefonos applikáción keresztül is kihasználhatják. A bolt továbbra is tagja a Coop Olajpont hálózatnak, így a környezettudatos vásárlók a használt étolajat leadhatják itt, melyért cserébe kupont kapnak, de lehetőség van a használt fényforrás és elemgyűjtő edények használatára is. És ami talán a boltba belépve elsőre egészen egyértelmű lehet mindenkinek; hogy egy igazi komlósi boltról van szó. A szokásos dekorációs elemek helyi értékek fotóival egészültek ki, a falakon – mintha csak egy tárlatot néznénk – megelevenednek Tótkomlós épített és természeti értékei, hagyományai is. Köszönet érte a lelkes helyi alkotóknak, név szerint Bajczer Jánosnénak, Motyovszki Ágnes Annának, Motyovszki Róbertnek és Bunda Gábornak. És hogy még miért igazán komlósi ez a bolt? A fantasztikus bolti csapat miatt, akik fáradhatatlanul vettek részt az üzlet újjászületésében, és akik ma, nyitáskor, és minden egyes nap széles mosollyal, teli energiával állnak a vásárlók szolgálatára.

Köszönet minden helyi és környékbeli vásárlónak, akik türelemmel és velünk együtt, izgalommal várták a bolt újra nyitását, jelen voltak a nyitáson, és rendszeres, vagy alkalmi vevőként megfordulnak majd az üzletben. Mindenkinek élményekkel teli vásárlást kíván a Jó szomszéd!