Helyi termelők és kézművesek portékái két szolnoki Coop boltban

A Helyi Termékek Vására elnevezésű rendezvénysorozat egy kimagaslóan sikeres kezdeményezés Szolnok városában. S mivel az Agóra feladatkörébe tartozik a helyi kulturális alapú gazdaságélénkítés is, a szervezést az Agóra csapata végzi, s hozza el rendszeresen a helyi termelők portékáit a megyeszékhely ismert helyszínére, a Hild térre. 

Az idei járványhelyzet sajnos ezt a közkedvelt eseményt is utolérte. A szervezők és a termelők viszont találékonyak voltak. Először közösségi oldalon indítottak saját maguk számára egy virtuális találkozási pontot, egyúttal a vevők számára egy “kirakatot” a kínált termékekből. Az év végéhez közeledve pedig az eredeti szellemiséget követve, összefogással a szervező Aba-Novák Agóra, a Tourinform Szolnok Iroda, és a COOP Szolnok Zrt. együttműködésében a helyi termelők kínálatának egy része év végéig látható és megvásárolható a szolnoki Kossuth téri „Hatvanas” Coop boltban, és a Tiszavidék Áruházban. A közös munka eredményeképpen 14 termelő, 56 féle terméke került a polcokra.

A Helyi Termékek Vásárán idén utoljára most hétvégén, december 13-án tölthetik fel éléskamrájukat a látogatók. Ezúttal csak a Hild téren állítják fel pultjaikat a termelők. Óriás bográcsban fő a töltött káposzta, melyet a korlátozásoknak megfelelően csak elvitelre vásárolhatnak meg. A két Coop üzletben viszont egészen az év végéig válogathatnak az érdeklődők a helyi termelők finomságai és kézműves munkái közül.