Szövetkezeti Érdemrend kitüntetést vett át Fekete Tibor

A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének döntése révén 2024-ben is világszerte a hagyomány szerint július első hétvégéjén ünneplik a szövetkezeteket a Nemzetközi Szövetkezeti Nap rendezvényein. Hazánkban a hivatalos ünnepségre 2024. június 28-án került sor.

A szövetkezetek sikeresen elősegítik valamennyi ember gazdasági és társadalmi fejlődését, és folyamatosan bizonyítják ellenálló képességüket a társadalmi és gazdasági válságok idején. Olyan szövetségekről beszélhetünk, amelyek olyan értékeket képviselnek, melyek a multinacionális vállalatok világában is megállják a helyüket, versenyképességet biztosítanak. A felelősségvállalás, a gondoskodás és az együttműködés mind a szövetkezés alapvetései.

A szövetkezetek ünnepét hazánkban idén az Aranytíz Kultúrházban rendezték meg Budapesten, ahol a Szövetkezeti kitüntetések átadására is sor került.

Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. igazgatóságának elnöke, egyben vezérigazgatója Kósa Lajostól, az Országos Szövetkezeti Tanács elnökétől Szövetkezeti Érdemrend kitüntetést vett át. Fekete Tibor mindemellett a CO-OP Hungary Zrt.-nél és a TISZA-COOP Zrt-nél igazgatósági tag, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye elnökségének tagjai. Munkáját és aktív közösségi törekvéseit számos országos és megyei elismerés kíséri. 

A Szövetkezeti Érdemrend kitüntetéshez ezúton is szívből gratulálunk, munkájához nagyon jó egészséget, további szakmai sikereket kívánunk! Munkánk meghatározó mottója pedig maradjon még sokáig Gróf Károlyi Sándor alábbi, sokat idézett gondolata: “A szövetkezéshez kapcsolódó törekvések egyike az anyagi boldogulás felé mutat, a másik pedig a nemesbült gondolkodást, az önzés fékezését, a közjó s a haza szeretetét hozza magával.”