Coop Májusfa Futás, idén 31. alkalommal Szolnok szívében

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. április 23-án (kedden), idén 31. alkalommal (eső esetén április 24-én, szerdán) a már jól ismert Coop Májusfa Futás néven ismét megszervezi az év egyik legnagyobb szabadidősport rendezvényét a városban és a térségben élő általános-, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával. A szintén szolnoki székhelyű, de 10 megyében, közel 100 településen boltjaival jelen lévő COOP Szolnok Zrt. tizedik alkalommal fő- egyben névadó támogatója a programnak.

A futónap hagyományos sajtótájékoztatójára 2024. április 15-én, hétfőn került sor a megyeszékhelyen, a Városházán, melyen a szervező és főszponzor mellett részt vett Szalay Ferenc, a házigazda Szolnok megyei jogú város polgármestere és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki elfogadta a szervezők felkérését, így idén már a rendezvény szakmai fővédnökeként köszönthetik őt.

A sajtótájékoztatón elhangzott a rendezvény részletes programterve. A nagy érdeklődésre és a biztonságos lebonyolításra tekintettel ez évben is 6.000 főben határozták meg a szervezők a résztvevők számát, mely az előzetes jelentkezésekből és a helyszíni nevezésekből adódik. A rendezvény hagyományait követve a futó távok idén is igazodnak a részvevők széles körének igényeihez a legkisebb futóktól, az akár profi, vagy a teljesen kezdő felnőtt futókig. A mottónk most sem változik: a Májusfa Futás nem verseny, és nem a helyezések, hanem a részvétel a fontos. A győzelmet nem a gyorsaság, hanem közösség ereje adja.

Szalay Ferenc polgármester kiemelte, hogy Gyulay Zsolt a MOB elnökeként nem csupán az élsportra fókuszál, országos szinten is kiemelten figyelik, támogatják a sportos városok tömegeket elérő és megmozgató rendezvényeit, mint amilyen a szolnoki májusfa futás is. Elmondta, hogy Szolnokon egészségtudatos városként fontos, hogy idejekorán elültessék gyermekek fejében a sport, a mozgás örömét, mely nem csupán a fizikális, de a mentális egyensúlyról is szól, mert egy közösséghez, csapathoz tartozás a test mellett a jellemet is erősíti. A jelen lévők mindannyian hangsúlyozták a rendszeres sport fontosságát, annak erejét a testi és lelki, mentális egészségre. Nem véletlen, hogy a futónaphoz csatlakozik az Egészségfejlesztési Iroda csapata is, akik a helyszínen egészségügyi szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, prevenciós programokkal és játékokkal is készülnek.