Felvirradt Szolnok hajnala

Tovább szépült Szolnokon, a Szapáry úti Coop parkoló. A COOP Szolnok Zrt. által 2022-ben állított kuriózum, a virágóra mellett 2024. június 21-én átadták Szolnok legújabb köztéri képzőművészeti alkotását. A város születést bemutató falfestményt – melynek címe “Szolnok hajnala” – a Szapáry Klub kezdeményezésére a Művésztelep festőművésze Kecső Endre álmodta meg és festette fel a Szapáry úti tűzfalra.

A 150 négyzetméternyi falfelületre felfestett szekkó ünnepélyes átadásán Szalay Ferenc polgármester a város és lakói nevében mondott köszönetet a városképet gazdagító műalkotásért a „mecénás” Szapáry Gyula Klubnak, valamint magának a a Szolnoki Művésztelep martfűi-szolnoki gyökerekkel művészének.

Fekete Tibor, a Szapáry klub elnöke és Kányási Tibor ötletgazda, a klub tagja azt hangsúlyozták, hogy lokálpatrióta civil szervezetük városuk érdekeit, értékeinek gazdagítását tartja szeme előtt, ez vezérelte tagságát a kültéri falkép megalkotására is.

Az alkotás támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg, akik között találjuk a COOP Szolnok Zrt.-t, a Tisza- Coop Zrt-t, Fekete Tibort és Gáll Zoltánt is.