Coop – Társ az ünnepi hangolódásban is

A Coop nemcsak jó szomszéd; csapatunkkal igyekszünk a közösség hasznos, segítő és értéket teremtő tagja is lenni. Az ünnepek közeledtével számos szívet melengető feladat hárul ránk is, mellyel kicsit kifejezhetjük hálánkat, mindazoknak, akik egész évben velünk tartanak, és mindazoknak, akikkel egy kisebb, vagy nagyobb közösséget alkotunk.

Ha december eleje, akkor minden évben érkezik a Mikulás is! Nem volt ez máshogy idén sem, a Coop Mikulás három várost is nyakába vett segítőivel és rekordszámú, jóval több mint 5000 kisgyermekhez jutott el, vitt ajándékokat, és csengetett a jól ismert kisvonattal.

Szolnok, Debrecen és Gyöngyös adott otthont rendezvényeinknek: míg az első két városban kétnapos, addig Gyöngyösön egynapos program várta az érdeklődőket december 5-6-án. A délelőttök mindenhol az óvodákról szóltak. Szolnok összes önkormányzati intézményét meglátogattuk, itt közel 2000 gyermek énekelhetett, szavalhatott a Nagyszakállúnak. Debrecenben összesen 9 ovit ejtett útba a “Mikulás járat”, míg Gyöngyösön ugyanennyi, egyben az összes városi intézmény előtt koppant a Coop Mikulás botja. Mindhárom városban lehetőségünk volt meglátogatni a kórházak gyermekosztályán lábadozó gyermekeket, akiknek ilyenkor talán még többet jelent a figyelem, a meglepetés, és a kis ajándékok. Az egészségügyi intézményekbe velünk tartottak a Szalay Könyvek képviselői, akik kifejezetten a kicsiknek szánt kiadványokkal kedveskedtek az intézményeknek.

Délután nem volt más hátra, mint újult erővel megkezdeni a Coop Mikulás kisvonat körutazását, melyen idén is a boltokban beszerezhető karszalaggal vehettek részt az utazni vágyók. A kisvonat kivételes hangulattal gazdagította mindhárom helyszín, már amúgy is adventi fényekben úszó tereit, utcáit.

A program most is ékes példája az összefogásnak, a közös kezdeményezések sikerének, hiszen Gyöngyösön idén is csatlakozott csapatunkhoz a Gyöngyszöv COOP Zrt., Debrecenben pedig a Hajdú-Coop Zrt. vállalta a második nap lebonyolítását. Köszönet mindenkinek, aki e nemes hagyományunk folytatásában idén is aktív szerepet vállalt!

Szűkebb hazánkban, Szolnokon is igyekeztünk helytállni, mi is csatlakoztunk a Szolnok Segít programba bevont rászoruló családok támogatásához. Barabás Botond, a Szigligeti Színház igazgatója az „Ágacska” c. előadásra hívta meg a gyermekeket, cégcsoportunk pedig – egyéb támogatások és közreműködések mellett – Mikulás csomaggal lepte meg az előadáson résztvevő kicsiket.

Az év végéhez közeledve minden vásárlónknak, kollégáinknak, partnereinknek izgalommal teli ünnepi készülődést, kellemes ünnepeket, és jó ráhangolódást kívánunk a következő esztendőre.