2018-ban is ezrek futnak a COOP Májusfa Futáson Szolnokon

A COOP Szolnok Zrt. ez évben VI. alkalommal főtámogatója – az évek óta, egyre nagyobb létszámot mozgósító, szabadidős futó rendezvénynek – a Májusfa futásnak. Az elmúlt évek alatt több olyan helyi, városi rendezvényt szerveztünk, mely kedvelt szórakozásává vált az embereknek. Ezeket a rendezvényeket, ahogy közeleg amegszokott időpont, várják a helyi lakosok, várják a COOP üzletek vásárlói.

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a városi kiemelt rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységével a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a COOP Szolnok Zrt. április 17-én, kedden, (eső esetén április 19-én, csütörtökön), COOP MÁJUSFA FUTÁS szlogennel a városban és a térségben élő általános, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával ez év legnagyobb szabadidősport rendezvényét szervezi meg.

Szolnokon a szabadidősportnak évek óta kiemelt szerepe van. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ez évben 27. alkalommal szervezi meg a Májusfa Futást. A COOP Szolnok Zrt. 6. éve névadó támogatója a programnak. A futásra előző évben 8200 fő jött el. Idén kiemelten a balesetmentes és biztonságos megrendezésre törekszünk, a szabadidősport rendezvényre előzetesen az iskolákból 6000 fő jelentkezett. Fontosnak érezzük a futónapon részt nem vevő lakosság zavartalan életét előtérbe helyezni. A rendőrség, honvédség segítésével, biztonságosan szeretnénk ez évben is megszervezni a futó programot ezért lett 6.500 főben maximálva a résztvevők száma.

A rendezvényen minden évben olimpikonok is jelen vannak; futnak, szurkolnak, jó tanácsokat adnak a résztvevőknek. Ez évben BURJÁN CSABA – 2018 évi téli olimpia aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagja – jön el rendezvényünkre. Évek óta velünk vannak a város élsportolói közül többen is – mint az OLAJ KK, a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata, a Szolnoki Röplabda Akadémia versenyzői -, hiszen fontos a helyi értékek, példaképek állítása, minden résztvevő számára. A COOP Májusfa Futással célunk, hogy minél több gyerek és felnőtt sportoljon, mozogjon naponta. A magyar olimpikonok letették mellettünk a voksot és Ők ezzel, hogy itt lesznek közöttünk, nem csak az élsportot, hanem a szabadidősportot is népszerűsítik. Ebben az évben a görkorcsolyások is és a Nordikosok is csatlakoznak a programunkhoz.

A program közös bemelegítéssel kezdődik, ez után a RAJTOK az alábbiak szerint indulnak:

  • 13.00 óra középiskolások, felnőttek – a táv 2500 m
  • 13:50 óra általános iskola felső tagozat, VII-VIII. osztály, felnőttek – a táv 2500 m
  • 14:40 óra általános iskola felső tagozat, V-VI. osztály felnőttek, – a táv 2500 m
  • 15:30 óra általános iskola alsó tagozat, III-IV. osztály, nordic walking, szenior, görkorisok, felnőttek – a táv 1600m
  • 16:20 óra általános iskola alsó tagozat, I-II. osztály, nordic walking, szenior, felnőttek – a táv 1600m

A futás a Kossuth térről indul és ide is érkezik vissza. A rendezvény alatt, a három rajt után, a rendezvényszínpadnál, COOP KVÍZ játékokon lehet részt venni, ahol azonnali ajándékokat adunk. Az ajándékokat az olimpikonok és a jelenlévő szállítók képviselő adják át. A Kossuth téri Coop üzletben szintén több új termék kóstolója és akciós vására lesz. Újdonság is lesz az ez évi futónapon, hogy a www.futófotó.hu oldalon a rendezvényt követő napon letölthetők lesznek a rendezvényről készült fotók.