Dorkász Kékvödör Akció a debreceni COOP Szolnok boltokban 2018-ban is

Kék Vödör 2018
Kék Vödör 2018

A Dorkász minden évben több ezer kék vödröt tölt meg tartósélelmiszerrel és juttat el az éhezők számára. Egy vödör 6-8 kg tartósélelmiszert tartalmaz, értéke 5-6000Ft. Az üres vödröket a Dorkász kétfelé osztja. Egy részét gyülekezetek töltik meg, másik részét pedig élelmiszerüzletek vásárlói, önkénteseink segítségével.

Most több száz kék vödröt lehet megtölteni a következő napokban Debrecenben is. A gyűjtésben a vidéki gyülekezetek is együttműködnek, a Dorkász azt reméli, hogy a húsvéti akció is sikeres lesz. A Dorkász Szolgálat Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy idén először húsvétkor is megszervezi nagysikerű Kék Vödör élelmiszergyűjtő akcióját debreceni, vidéki gyülekezetek együttműködésével, valamint a Coop Szolnok Zrt. segítségével. (A fotó a Vezér úti COOP Szuperben készült.)

A szervezők reménye szerint 500-600 kék vödör fog megtelni, amit majd március 30-án pénteken és az ünnepet követő napokban oszt szét a Dorkász a rászoruló emberek között, Debrecenben és a város környékén. Akik segíteni szeretnének, azok konzerveket, tésztát, rizset, olajat, édesség vihetnek a gyűjtőpontokra.

Az üzleteknél március 26-tól 29-ig lehet adakozni,16 és 18 óra között.

Forrás: dehir.hu