Ezrek teljesítették a COOP Májusfa Futás távjait 2019-ben is

Ki gondolná, idén már 28. alkalommal dördült el a képzeletbeli rajtpisztoly a ma már hagyománnyá vált szolnoki Májusfa Futás rajtján. A rendezvény névadó szponzora idén már hetedszer a COOP.

A COOP Májusfa Futást szervező Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 2019-ben április 10-ére tűzte ki a tömegsport rendezvény időpontját. A tavaszi időjárás szeszélye idén is adott okot az izgalomra, de végül szokás szerint ragyogóan szép időben kezdtek el gyülekezni a futók a Kossuth téren. Az első rajtra nem is kellett sokáig várni, hiszen 13.00 órakor elindulhatott a futam, melyet még négy rajt követett. Mindösszesen ebben az évben is 6500 körüli résztvevőt vonzott a sportesemény. Az esemény fényét idén is népszerű sportolók jelenléte fokozta. A COOP a magyar élsport elkötelezett támogatója, 1996 óta a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú, 2013 óta gyémánt fokozatú támogatója, kiemelt szponzora a hazai női és férfi kézilabda- továbbá a férfi vízilabda-válogatottnak. Külön öröm, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével a rendezvényre minden évben ellátogatnak ismert olimpikonok. Idén a színpadról köszöntötte a futókat a Tokiói Olimpia egyik nagy reménysége, Márton Anna kardvívó, junior világbajnok és többszörös junior Európa-bajnok, felnőtt VB bronzérmes,  és Kasza Róbert öttusázó, váltóban és csapatban többszörös világbajnok, egyéni VB ezüstérmes is. Idén is megtisztelte a rendezvényt jelenlétével a Szolnoki Olaj KK, és a Dózsa Vízilabda csapat több játékosa is. Külön megtiszteltetés, hogy körünkben köszönthettük Vékássy Bálintot, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát és Báthori Zsófia marketing menedzsert is.

Ebben az évben is egy vidám, élettel teli rendezvénnyel köszönthettük a tavaszt. Köszönet illeti meg a szervezőket, a közreműködő szolnoki iskolákat és diákjaikat, a rendezvény mellett mindig kitartó Szolnok Megyei Jogú Várost, kedves vendégeinket, az előzetesen, vagy a helyszínen nevezett futókat, és természetesen a COOP Szolnok Zrt. azon szállító partnereit, akik a rendezvényt bármilyen formában támogatták.