2017-től napjainkig: Boltmegújítási program és korszerűsítés

2017-ben a komáromi térségben üzemelő VAKOM Zrt. bolthálózatát átvette üzemeltetésre a cégcsoport, így az intenzív piacbővítés következtében immáron 10 megyében, 85 településen 152 egységet üzemeltethetett. A hálózatépítés időszakát követően a COOP Szolnok Zrt. intenzív boltmegújítási programot indított el, melynek fő pillérei a technológiai fejlesztés, a választék bővítése és új terméktípusok és szolgáltatások bevezetése, a vásárlói élmény fokozása, hatékony gazdálkodás az emberi erőforrások terén is (továbbképzések, szakmai gyakorlóhely, saját kitüntetési és elismerési rend, nyugdíjas szövetkezet, és a munkavállalók jóllétét, rekreációját, biztonságát is támogató alapítvány létrehozása). Hűtőprojektünkbe 2018 év végéig már 28 boltunkat vontuk be, melynek keretében összesen már 236 folyóméternyi fali hűtőt építettünk be. Komplex felújítási programunk 2017-ben Hajdúszoboszlón vette kezdetét, melyet egy nagykörűi ABC, majd egy székesfehérvári (Szedreskerti lakótelep) és egy debreceni (Jerikó utca) bolt követett. Utóbbi 2018-ban elnyerte az Élelmiszer szaklap „Az Év Boltja” díját szupermarket kategóriában. Teljes felújításon esett át 2018-ban a győr-ménfőcsanaki egység és a Bugyi nagyközségben működő szupermarketünk. Új boltként nyitottuk meg  gyöngyösi szupermarketünket a Gyöngyház plázában, a helyiek által “TAMI”-ként ismert egységet pedig a Koháry úton. A megújuló boltok mind az új arculatot, eszközöket és árukínálatot kapták meg. A 2019-es felújítási programban megújult két szolnoki üzlet (Szandaszőlősi szupermarket és a Szolnok ABC), a szentesi Központi ABC, valamint egy téti és a pannonhalmi üzletünk is.

A COOP Szolnok kereskedelmi tevékenysége mellett nagyon fontos pillér a termelés is. A 2018-től már a COOP Győr Zrt. szervezeti rendszerében működő győri és a zagyvarékasi pékség és cukrászüzem évente mintegy 750 millió forintos bevétellel járul hozzá az eredményhez.2018-tól területi kizárólagosság mellett történik az Okos Élelmiszerek Kft. által kifejlesztett Vitajó Okoscipók gyártása, ami egy innovatív termék az egészségtudatos fogyasztók számára.

2018-ban megalapítottuk a COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY-t, mely a munkatársak és a tulajdonosi kör szociális biztonságának, rekreációjának támogatása mellett egyéb oktatási, kulturális kezdeményezések mecénása is kíván lenni a jövőben.

Gazdasági teljesítményünk elismeréseként 2018 őszén kiérdemeltük a Szolnok Közgyűlése által újonnan alapított Gróf Szapáry Gyula díjat, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától a „2017. Év Vállalkozása” díjat is átvehettük.