Szolnok egyik legrangosabb díját vette át Guba Kálmánné

Ünnepélyes keretek között átadták augusztus utolsó napján Szolnok legrangosabb díjait az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében. Az emelkedett eseményen Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit, kitüntetettjeit.

Az eseményen vehette át az „Ezüst Pelikán Díj” elismerést Guba Kálmánné, a COOP Szolnok Zrt. felügyelőbizottságának az elnöke, illetve a COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY kuratóriumának vezetője.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése tiszteletének és megbecsülésének jeléül alapította az „Ezüst Pelikán Díj”-at. Azon személy érdemelheti ki ezt a nívós elismerést, aki a város fejlesztése, szellemi és tárgyi értékeinek gyarapítása érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtott, továbbá aki Szolnok fejlesztése, gazdasági-, társadalmi-, tudományos-, oktatási-, művészeti-, testnevelési értékeinek és eredményeinek gazdagítása érdekében kimagasló érdemeket szerzett.

Guba Kálmánné munkássága, közösségi tevékenysége mindannyiunk számára példaként szolgálhat, mellyel idén kiérdemelte ezt a városi elismerést. Guba Kálmánné tősgyökeres szolnoki, kereskedő családból származik, 37 éven keresztül volt a Szolnok és Vidéke ÁFÉSZ, illetve jogelődjeinek munkatársa, 1988-1995 között elnökként irányította a szövetkezetet. Ma is aktív és megbecsült tagja közösségünknek, mind a felügyelő bizottság, mind az alapítványunk munkájában elévülhetetlen érdemei vannak. A díjhoz ezúton is minden munkatársunk nevében gratulálunk, és jó egészséget, további boldog, sikeres éveket kívánunk, épp úgy a munkában, mint a magánéletben!