2022-ben ismét Coop Májusfa Futás Szolnokon!

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a kiemelt városi rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységével a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. április 26-án (kedden), idén 29. alkalommal (eső esetén április 27-én, szerdán) a már jól ismert COOP MÁJUSFA FUTÁS néven ismét megszervezi az év egyik legnagyobb szabadidősport rendezvényét a városban és a térségben élő általános-, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával. A COOP Szolnok Zrt. nyolcadik éve névadó támogatója a programnak.

Az idei év különleges, hiszen a rendezvény a koronavírus járvány miatt két év kihagyás után tér vissza, így talán még sosem volt ilyen fontos az esemény közösségépítő szerepe.

KIS KÖR: Általános Iskola I-IV. osztály, felnőttek, Nordic Walking, Szenior ~1.500 m: Kossuth tér (rajt) – Szapáry út – Tiszai Hajósok Tere – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).

NAGY KÖR: Általános Iskola V-VIII. osztály, középiskola, felnőttek ~2.500 m: Kossuth tér (rajt) – Baross G. út – Petőfi S. út – Gábor Á. tér – Tiszaparti sétány – Keller Gy. út – Kossuth tér (cél).

A felnőtt versenyzők választhatnak, melyik távon indulnak. A helyszíni nevezők számára a pólóátvétel a Múzeum udvarban történik.

A balesetmentes és biztonságos megrendezésre törekszünk idén is, és fontosnak érezzük a részt nem vevő lakosság zavartalan életterét is. Ez évben 4.500 főben maximalizáltuk a résztvevők számát. A futásra előzetesen 4050 fő adta le a nevezését az intézményekből. A helyszíni nevezésekkel ez a szám tovább nő (középiskola: 806 fő, általános Iskola: 2829 fő, felnőtt: 374 fő, szenior korosztály: 41 fő). A regisztrációs lapok színei idén alsósoknak: piros, felsősöknek: sárga, középiskolásoknak: zöld, felnőtteknek: kék, amelyeket a befutás után a COOP feliratú dobozokba kell elhelyezni. Minden résztvevő ajándék pólót és frissítő csomagot kap a COOP Szolnok Zrt. felajánlásával. A rendezvény hivatalos frissítője idén is az AVE Ásványvíz, az egészséges energiát pedig a Cerbona és a Cornexi biztosítja.