Tradíció és innováció a XX. Szolnoki Gulyásfesztiválon

Idén jubilált a Szolnoki Gulyásfesztivál, ugyanis 2018-ban már huszadik alkalommal rendezték meg ezt a ma már széles körben ismert és népszerű gasztronómiai forgatagot Szolnokon, a Tiszaligetben. A  gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. A főzőversenyek mellett egyéb színes programok is várták az érdeklődőket idén is. A szervezők célja a magyar gulyás étel imázsának megőrzése, bemutatása. Ebből a nagyszerű programból a COOP Szolnok csapata sem maradt ki.

Ha izgalmas program van kilátásban Szolnokon, a COOP Szolnok Zrt. munkatársainak sem kell több, mindig ott vannak az aktív résztvevők között. Így történt ez a XX. Szolnoki Gulyásfesztiválon is. Ráadásul ebben az évben két témában is jelen voltunk a rendezvényen. Bátran kijelenthetjük, hogy a tradíciót és az innovációt egy időben és helyen képviseltük most.

Lelkes főzőcsapatunk természetesen egy jól bevált hagyományokon nyugvó gulyás recepttel készült a megmérettetésre. Bár a gulyásunk titkát még az egyik helyi rádió is szerette volna megtudni, mi nem engedtünk a faggatózásnak. Ami viszont nem titok, hogy a fakanállal Peti kollégánk igen nagy rutinnal bánt, melynek eredménye, hogy étkünk ezüst minősítésben részesült a verseny végeztével. Mindez persze nem valósulhatott volna meg, ha nem áll mögötte nem kevésbé lelkes csapatunk is. Köszönjük nekik ezt a nagyszerű eredményt, és egyben gratulálunk is minden csapattagnak!

A tradicionális étel mellett ilyen széles körben először mutattuk be a közönségnek a Vitajó cipókat, melyek gyártása és forgalmazása a cégcsoportunknál éppen szeptember elején kezdődött meg. A cipók az Okos Élelmiszerek családjába tartoznak, tudományosan igazolt, hogy fogyasztásuknak pozitív élettani hatásuk van. Az egészséges életvitelhez szükséges vitamint és nyomelemet tartalmaznak. A cipókat a Hajdúsági Sütödék cégcsoporthoz tartozó Okos Élelmiszerek Kft. fejlesztette ki, piacra lépésüket pedig 17 éves kutatás és fejlesztés előzte meg. A világos, barna és magvas Vitajó cipók már kaphatók a Vitajó emblémával ellátott COOP boltokban. A kóstoló pultnál sok érdeklődő jelezte, hogy bizony ízletesnek találta a cipókat, és minden bizonnyal keresni fogja a boltok polcain is. A főzőcsapatokat is megleptük egy kis cipó-kóstolóval, reméljük, elnyerte tetszésüket az egészséges, egyben ízletes kenyér.

A tradíció és az innováció így fér meg egymás mellett, egy rendezvényen. Ha mindehhez ragyogó késő nyári idő, vidám közösségi programok is társulnak, igazán nem lehet okunk a panaszra. Találkozzunk jövőre is!