Megtartotta alakuló ülését az új alapítványunk

COOP Szolnok Alapítvány

2018. augusztus 10-én megtartotta alakuló ülését a COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY. Az alakuló ülésen részt vett Guba Kálmánné a kuratórium elnöke, Kovácsné Nagy Judit és Cseh Mihály a kuratórium tagjai, Fekete Tibor az alapító COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója, Bendóné dr. Dobos Rozália ügyvéd, az alapítvány jogásza és Vágó Vivien az alapítvány könyvelője.

COOP Szolnok alapítvány

Az alakuló ülésen Guba Kálmánné a kuratórium elnöke átvette megbízólevelét Fekete Tibortól. Az ülés feladata az alapítvány működéséhez szükséges szabályzat, ügyrend elfogadása, a technikai munkák meghatározása volt.

Az alapítvány célja, hogy:

  • az alapító COOP Szolnok Zrt. és a közvetlen érdekkörébe tartozó cégcsoportja hozzájáruljon a cégcsoportja működési területén lévő bolthálózatban, valamint a központi irodáiban dolgozók, továbbá a cégcsoport tulajdonosi köréhez tartozó személyek megsegítéséhez, ha Ők bármely természeti, egészségügyi, vagy egyéb csapások károsultjai, illetve önhibájukon kívül rászorultak;
  • az alapító COOP Szolnok Zrt. és a közvetlen érdekkörébe tartozó cégcsoportja hozzájáruljon a cégcsoportja működési területén lévő bolthálózatban, valamint a központi irodáiban dolgozók, továbbá a cégcsoport tulajdonosi köréhez tartozó személyek rekreációjához;
  • az alapító COOP Szolnok Zrt. és a közvetlen érdekkörébe tartozó, a cégcsoportja működési területén lévő oktatási intézmények – óvodák, általános-, közép- és felsőfokú iskolák, egyetemek -, művelődési, egészségügyi intézmények, művészeti csoportok, egészségügyi szűrővizsgálatok, sportesemények, a lakosság széles rétegét érintő egyéb települési rendezvények támogatása az alapítvány vagyonából.

Az alapítvány tevékenysége:

  1. A szociális tevékenység keretében bármely természeti, egészségügyi és egyéb csapások károsultjainak, illetve az önhibájukon kívül rászorultak megsegítéséhez az alapítvány vagyonából támogatást nyújt. 
  2. A hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése keretében e célból mások által szervezett programokat pénzügyileg támogatja, az ilyen programok lebonyolításában részt vesz, 
  3. A COOP Szolnok gazdasági csoport tagjainak tevékenységét az alapítványi célok megvalósítása érdekében koordinálja és részükre információs, szervező szolgáltatásokat nyújt.

A COOP SZOLNOK A KÖZÖSSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY tevékenységét a coopszolnok.hu/alapitvany oldalon is követheti.

coop alapítvány megbízólevél